Dinsdag 24 april 2018 – Hollandse spelletjes

Geplaatst: april 30, 2018 in Uncategorized

Na het ontbijt gaan we naar de Klas4klas-partnerklas in het revalidatiecentrum.

De meiden bereiden hun spelletjes voor. Dan verdeelt de SPAT-trainer (sporttrainer van ons partnerproject) de kinderen in vijf groepjes. Ieder groepje gaat naar een stationnetje. De kinderen stralen maar ook onze meiden genieten volop! De kinderen komen uit heel Ethiopië en worden geopereerd in Addis waarna de revalideren. Ze zitten maandenlang in het centrum zonder hun ouders of familie. We geven hier Aflatoun-lessen en zo’n dag als dit is een feest voor ze!

Na de spelletjes gaan we naar binnen om filmpjes over Nederland te laten zien. De techniek laat ons in de steek maar de meiden laten dansjes als de vogeltjesdans zien. De kinderen kijken ademloos toe. Ik moedig ze aan om ook mee te bewegen. Het werkt, superleuk! Na afloop krijgen de kinderen een prijsje. Dan is het tijd voor afscheid.

In het guesthouse lunchen we en daarna gaan we naar rolstoelbasketbal kijken. Ook de meiden mogen meedoen! Petje af voor ze hoor!

We rijden naar Entoto Mountain om te genieten van de natuur, schone(re) lucht en het uitzicht over de stad. We eten in het guesthouse.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s