Donderdag 26 april 2018 – De natuur in

Geplaatst: april 30, 2018 in Uncategorized

We starten vandaag met een bezoek aan Hope University. De gebouwen van deze universiteit zijn ontworpen door de Vlaardingse architect Hans Treurniet. We worden rondgeleid door drie studenten. De meiden vinden het heel leuk om te zien hoe een universiteit er in Ethiopië uitziet.

We rijden verder. Het duurt lang voor we eindelijk de stad achter ons kunnen laten. De auto’s worden verruild voor paard en wagen, kinderen zwaaien, flatgebouwen maken plaats voor boerenhuisjes en we kunnen frisse lucht inademen. Beter! Uiteindelijk komen we aan in Suba Forest, het oudste bos van Afrika.

Een groepje meiden gaat plassen en staat tot grote consternatie meteen oog in oog met een grote baviaan.

We lopen een klein stukje en dan picknicken we. Gelukkig geen spoor meer van de baviaan te bekennen.

We wandelen een stuk door het bos met inderdaad enorm hoge bomen. Deze moeten wel heel oud zijn. Op een open plek relaxen we en komt er een groepje bavianen voorbij. Wat is het heerlijk om in de natuur te zijn!

We wandelen weer terug en als we weer in het busje zitten, steelt een van de apen tot grote hilariteit van de meiden een zak bananen uit de bus. Uiteindelijk gaat hij er met eentje vandoor.

Terug bij het guesthouse onweert het. We gaan traditioneel Ethiopisch barbecuen. Eerder vandaag is er een schaap geslacht. We hebben aan de meiden gevraagd of ze dit wel wilden. Ze wilden het allemaal als ze maar niet hoefden te kijken. Op Hilal na maar zij is dat gewend vanuit haar geloof. De leerlingen willen echt alles ervaren dus ook deze traditionele bbq. Vind dat zo fantastisch!

Gelukkig wordt het droog en kan het vlees op de barbecue. Het vlees wordt op twee manieren bereid, bouten met vlees en stukjes vlees gemarineerd in wijn en kruiden. Lekker hoor!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s