Maandag 23 april 2018 – scholenbezoek

Geplaatst: april 30, 2018 in Uncategorized

De dag begint vroeg voor degenen die willen hardlopen met onze hardloopbuddy’s Degife en Hadu. De groep gaat bijna in zijn geheel mee. Leuk!

Ik sluit aan bij de langzame groep. Mijn laatste keer hardlopen was in november tijdens de Great Ethiopian Run. Dus ik weet hoe het is op hoogte te rennen en het is dus al weer even geleden… Het blijft pittig, kriskras door het eucalyptusbos. We sluiten af met stretchoefeningen.

Leuk om de meiden ook hier weer van te zien genieten!

Na het ontbijt gaan we naar een van de scholen met kinderen met een geestelijke beperking. Eerst sporten we met ze. Iedereen doet super enthousiast mee. Ik zie Getoun ook weer. Hij zegt Kata, Kata. Hij zegt mijn naam! Wat blijft hij toch lief en zijn lach maakt me altijd emotioneel. Ik hou zoveel van dit bijzondere kind.

De meiden knuffelen met de kinderen en genieten zichtbaar.

Na de sportles hebben de kinderen Aflatoun-les. De les wordt ingeruild voor het voorstellen van de leerlingen en het dansen met de kinderen. Dan is het tijd voor afscheid. Terug in het busje worden tranen weggepinkt.

In het guesthouse is er tijd om te relaxen en voor de lunch.

In de middag gaan we naar een van de dovenscholen. De meiden krijgen eerst een rondleiding door de school en daarna zijn we bij de Aflatoun-les waar de leerlingen vertellen over sparen, besparen, plannen en budgetteren.

Dan gaan we terug naar het guesthouse en bespreken we de lessen die de meiden morgen gaan geven aan hun partnerklas.

Aansluitend krijgen we een gebarentalenworkshop van dove acteurs. Af en toe is het hilarisch en de meiden pakken het zo snel op. Echt gaaf om te zien.

Daarna hebben dove koks voor ons injera gekookt met vleessaus en groentes.

We evalueren de dag. Iedereen is razend enthousiast, de leerlingen denken heel erg na over de verschillen tussen Nederland en Ethiopië, ze zijn geraakt door de kinderen, staan open voor alle nieuwe ervaringen, hebben ontzettend veel lef en respect en Nico, een van de begeleiders vanuit de school die al meerdere malen met leerlingen naar Kenia geweest is, zegt: “Fantastische programma, ijzersterke reis”. Wat zijn we blij, trots en dankbaar!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s