22 april 2018 – Eerste indrukken Addis Abeba

Geplaatst: april 30, 2018 in Uncategorized

Gisteren is het zover… op reis naar Ethiopië met de tien meiden Annick, Aimée, Jora, Nena, Amber, Chaska, Hilal, Merel, Rosalie en Elisa van het Groen van Prinstererlyceum uit Vlaardingen en hun begeleiders Elske en Nico. Na maandenlang het Klas4klas-programma gevolgd en zo hard gespaard en ondernomen te hebben, is het zover. Ze gaan naar het land waar ze al die maanden over geleerd en gehoord hebben: Ethiopië. Oehhhh spannend voor de ouders, de leerlingen en de leerkrachten. Maar toch ook voor Laura en voor mij want het is best een verantwoordelijkheid om op stap te gaan met tien meiden van veertien, vijftien en zestien jaar. De vliegreis verloopt voorspoedig en dan lamden we in dat bijzondere land. Sami en Sheme staan ons op te wachten om ons naar het guesthouse te brengen. Super leuk ze weer te zien!

Intussen is het al middernacht geweest, dus gauw ons bed in.

We worden op tijd wakker. Douchen en dan ontbijten. Iedereen heeft er zin in vandaag. Dan is het tijd voor de koffieceremonie. Veel meiden lusten geen koffie maar ze gaan het toch allemaal proberen en de meesten vinden het nog lekker ook!

Na een presentatie over de projecten van Dires, door onze Aflatoun-supervisor Tadesse, gaan we in twee busjes naar het nationale museum. Onderweg kijkt iedereen zijn ogen uit. Wat een andere wereld, het maakt grote indruk op de meiden.

Het museum is helaas gesloten omdat er al twee dagen geen stroom is. Nu kunnen ze onze oudste rechtoplopende voorouder Lucy niet zien. We gaan wel naar een ander museum, het etnologische museum, in het voormalige presidentiële paleis waar veel over de cultuur te zien is. Jos, van onze locale reisorganisatie TEX, vertelt heel boeiend over de cultuur en het land. Iedereen hangt aan zijn lippen.

Na het museum lopen we naar de favoriete juice tent voor een typisch Ethiopisch sapje. Blijft altijd weer lekker en ook de meiden smullen van dit sap van verschillende lagen fruit met avocado bovenop!

We zijn uitgenodigd voor de trouwerij van de medewerkster van de financiële administratie van Dires. Het is een enorme tent vol mensen die zitten te eten of dit aan het halen zijn. Het bruidspaar, met allebei drie getuigen aan hun zijde, zit op een podium als een koning en koningin om alles te overzien. We moeten allemaal vooraan gaan zitten, honingwijn en een ander (vies) brouwsel proeven en vooral gaan eten. Zo gastvrij! Injera lust ik natuurlijk wel maar al het rauwe vlees sla ik af hoe lekker ik dat ook vind. Het vlees hangt buiten en je mag zelf je stuk uit kiezen…beter van niet!

Dan gaat het feest los en wordt er gedanst. We voelen ons toch wel een beetje opgelaten dus verlaten we het feest.

Het regent intussen en we besluiten Entoto mountain over te slaan omdat er nu geen mooi uitzicht is over de stad is.

In het Hilton gaan we WiFi-en en dan pizza eten.

Terug in het guesthouse sluiten we af met een evaluatie van de dag. Mooi!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s