Woensdag 25 april 2018 – nog meer indrukken

Geplaatst: april 30, 2018 in Uncategorized

We starten vandaag met een bezoek aan een van de dovenscholen waar we actief zijn. We hebben niet veel tijd dus doen we mee met een aantal sportoefemingen en daarna gaan we het leslokaal in waar de kinderen gebaren wat ze hebben geleerd tijdens de Aflatoun-lessen.

We rijden daarna naar het project van de Vlaardingse stichting Food4All. Franny van deze stichting heeft tijdens het Klas4klas-programma een gastles gegeven over hoe zij haar dromen heeft nagejaagd en daarin vertelde ze over haar stichting en nodigde zij ons uit om te gaan kijken. Vandaag is het dus zover en gaan we naar haar project. Vrouwen uit de sloppenwijken zijn hieruit gehaald en hebben een plastic huis gekregen buiten de sloppenwijk. Hun kinderen worden opgevangen in de dagopvang of gaan naar een van hun scholen zodat zij de mogelijkheid hebben om te werken of zelf naar school te gaan. Op deze manier kunnen zij een beter bestaan opbouwen. Voorheen verzamelden deze vrouwen en kinderen verkoopbare spullen uit de enorme vuilnisbelt die we in de verte zien en ruiken.

Echt een super mooi project. We bezoeken twee schooltjes die ook gesteund worden door de stichting. Hier zie je meteen het verschil tussen de overheidscholen waar wij werken en scholen met donorgeld… Fijn dat deze kinderen deze mooie kansen krijgen en niet meer op en van de vuilnisbelt hoeven te leven! De vuilnisbelt maakt enorme indruk op de meiden.

We rijden terug naar het guesthouse voor de lunch. Daarna gaan we een dansworkshop doen onder leiding van Mr Jackson, een bekende en professionele Ethiopische danser. Het is een klein uur genieten en zweten geblazen.

‘s Avonds eten we in 2000 Habesha, een traditioneel Ethiopisch restaurant met dans en muziek. Ik ben zelf niet zo’n fan van dit soort toeristische plekken maar de meiden vinden het heel erg leuk! En daar doen we dit voor!!!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s